Supă-cremă de cartofi, ardei gras și porumb

Supă-cremă de cartofi, ardei gras și porumb

Reteta pentru 6 portii 🍽

🥄-2 linguri de unt nesărat

🔪-2 cepe galbene tocate

🥕-un morcov mic, tocat 

 🌶-2 ardei grași, fară semințe, tocați.

🥄-1/4 linguriță de Frunze de cimbru

🥣-6 căni de supă de legume sau de apă

🌽- o conservă de boabe de porumb

🥔-350 g de cartofi roșii, curățați de coaja și tăiați în cubulete

 🥛-o cană de lapte

▶️-sare si piper 

🥗-ceapă verde tocată (opțional)

Mod de preparare:

👉🏼Într-o oală de supă de 4 L, la foc mediu topiți untul. Adaugați cepele, morcovii, ardeii grași și cimbrul și sotati amestecând până când legumele se înmoaie. Aproximativ 15 minute.

👉🏼Adaugați supa, sau apa în funcție de ce aveți și jumătate din boabele de porumb și aduceți la fierbere la foc mediu spre mare.

👉🏼Fierbeți până legumele se înmoaie cam 20 de minute. Luați de pe foc și lașați să se răcească puțin. Cu ajutorul blenderului pasați câte două căni de compoziție odată, până se transformă într-o crema fină.

👉🏼Adaugați cartofi și restul de porumb și fierbeți până când cartofii pot fi pătrunși cu o furculiță cam 15 minute. Turnați laptele, amestecați bine și fierbeți. Adăugați după gust sare și piper.

Puteți decora cu ceapă verde. ✔️

Comments:

avatar