Sosuri rapide, pentru orice meniu

Sos Pesto

Pesto este un sos din busuioc si ulei de masline si constituie un condiment savuros pentru cartofi sau pentru paste.

Ingrediente:

-2 cani, aproximativ 60 g de Frunze de busuioc proaspat

-2 catei de usturoi

-jumate de cana de frunze de patrunjel

-jumate de cana de ulei de masline

-jumate de lingurita de piper macinat

-o lingurita de parmezan ras

In blender, procesati usturoiul pana cand se obtine un piure fin. Dupa care, se adauga busuiocul, se proceseaza si se tourna uleiul de masline. Se adauga piperul, branza pana cand se obtine un sos.

Sos de ardei iute

Se obtin aproximativ 300 ml de sos.

Sos de ardei iute

-2 lingerie de pasta de ardei iute

-o lingura de zeama proaspata de lamaie

-o lingura de coriandru

-sare si piper

Intr-un bol amestecati supa de legume 300 de ml sau apa, pasta de ardei iute, zeama de lamaie, coriandrul si sare si piper dupa gust. Amestecati bine.

Sos Bechamel

-3 linguri de unt

-o lingurita de boia iute

-3 linguri de faina

-2 cani de lapte cald

-sare si piper

Into-o cratita la foc mediu se topeste untul. Se amesteca faina pana cand se omogenizeaza, se adauga si boiaua. Se toarna laptele pana cand sosu de ingroasa, cam 5 minute.

Sosul se poate servi alaturi de carne sau legume.

Sos Asiatic

-3 linguri de sos de soia

-o lingurita de ghimbir proaspat (poate fi si ghimbir macinat in blender)

-un catel de usturoi mic

-o ceapa

-o lingurita de lei

-o lingurita de ardei iute

-seminte de susan

Intr-un bol mic se combina sosul de soia, ghimbirul, ceapa, uleiul , semintele de susan si ardeiul iute si se amesteca bine.

Se poate servi in combinatie cu carnea de pui sau se poate face mai mult si servi cu taietei de orez sau de grau.

Comments:

avatar